“Смоленська катастрофа не була випадковістю”, – міністр оборони Польщі обіцяє гучну доповідь результатів розслідування


Хід трагічних подій комісія зможе представити навесні 2018 року.

Міністр національної оборони Польщі Антоні Мацеревич анонсував доповідь підкомісії про результати розслідування Смоленської катастрофи. Зараз у польському Міноборони вважають, що розслідування має переконливі докази на користь версії, що крах президентського літака був не випадковим, передають Патріоти України.

“Скажу так: ті матеріали і висновки розслідування, які ми маємо, дозволяють з упевненістю сказати, що це не була випадковість”, – цитує міністра Радіо Польща. Мацеревич додав, що хід трагічних подій комісія зможе представити навесні 2018 року.

Він попередив про можливі провокації щодо розслідувачів і серйозної кампанії для дискредитації результатів розслідування. “У ньому (в звіті – ред.) в основі будуть доказові матеріали, а не гіпотези і припущення, що літак, розмах крил якого становить приблизно 40 метрів, перекинувся в повітрі на висоті 5 або 6 метрів над землею. Тобто в основі документа буде не нісенітниця, а правда”, – сказав глава Міноборони РП.

Раніше повідомлялося, що польська підкомісія зробила висновок, що ліве крило літака з керівництвом Польщі, який зазнав аварії в квітні 2010 року в небі під Смоленськом (РФ), має ознаки вибуху, а його руйнування почалося ще до зіткнення з березою.

Крім того, міністр Мацеревич раніше заявив, що польська комісія виявила запис моменту вибуху на бортовому самописці літака Ту-154, в результаті аварії якого в Смоленській області загинув президент Польщі Лех Качинський. Згодом, урядова підкомісія підтвердила слова міністра.


дЖЕРЕЛО