У Харкові поліцейські пограбували квартиру померлого пенсіонера


Поліцейські вкрали гроші, мобільний телефон та автомобіль.

Двох співробітників одного з райвідділів поліції Харкова підозрюють у викраденні особистих речей у померлого пенсіонера, повідомляє прокуратура області.

"У грудні 2016 року поліцейські приїхали за викликом в квартиру, де власною смертю помер 79-річний чоловік. Скориставшись тим, що рідні дідуся перебувають в пригніченому стані і не стежать за сторонніми в квартирі, поліцейські витягли з верхнього одягу померлого ключі від його квартири і мобільний телефон", - розповіли в прокуратурі.

Як повідомляється, в той же день вони прийшли в квартиру померлого і вкрали звідти телевізор, 800 гривень та ключі від автомобіля Renault, а трохи пізніше викрали і саму машину разом з документами.

"Старшому сержанту оголошено підозру за ч. 1, 3 ст. 185, ч. 1 ст. 357, ч. 1 ст. 289 КК України (крадіжка за попередньою змовою групою осіб, поєднана з проникнення в житло, викрадення і привласнення офіційних документів, незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене з проникненням у приміщення). Старшому лейтенанту інкримінують скоєння крадіжки, поєднаної з проникненням у житло (ч. 3 ст. 185 КК України)", - додали у відомстві.
 Джерело