Кремль про акції протесту: Аналізуємо масштаби

Дмитро Пєсков стверджує, що з громадянським суспільством ведеться активний діалог.

У Кремлі адекватно оцінюють масштаби антикорупційних мітингів в Росії і побоюються, що хтось може використовувати людей, які займають активну громадянську позицію. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає РИА Новости.

"Ми побоюємося, що хтось продовжить використовувати громадянськи активних людей, людей, які займають активну громадянську позицію, в своїх цілях, закликаючи людей на незаконні і неузгоджені акції. Ось це викликає побоювання. Прояв громадянської позиції і проведення різних акції відповідно до закону побоювань не викликають", - сказав Пєсков, відповідаючи на питання журналістів, чи викликає побоювання в Кремлі можливість повторення подібних акцій.

Він наголосив, що діалог з громадянським суспільством в РФ ведеться "різними каналами і на різних рівнях".

"У Кремлі досить тверезо аналізують масштаби вчорашньої акції і не схильні ні применшувати, ані перебільшувати цих масштабів", - резюмував Пєсков.

Напередодні в Москві, Санкт-Петербурзі та інших містах Росії відбулися антикорупційні мітинги. Поліція затримала сотні людей, включаючи опозиціонера Олексія Навального. Увечері стало відомо, що Навальний заарештований.

Приводом для цієї акції стала відсутність реакції з боку влади на результати розслідування про корупційні схеми, створені прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим.