Навального оштрафували за організацію мітингу в Москві


Свою провину Навальний не визнав.

Тверський районний суд Москви оштрафував опозиційного політика Олексія Навального на 20 тисяч рублів за адміністративним протоколом про порушення правил проведення масових заходів. Другий протокол - за непокору співробітникам правоохоронних органів - розглядається. Його розгляд суддя почала з того, що ще раз встановила особу опозиціонера.

У ході розгляду першого протоколу Навальний заявив, що не вважає себе винним в порушенні закону про мітинги. За словами опозиціонера, ФБК подав заявку про проведення мітингу відповідно до закону, але уряд Москви на неї не відповів. Захист опозиціонера вимагав звільнити його в залі суду.

Захист опозиціонера на суді стверджував, що Навального впродовж всієї ночі після затримання незаконно утримували у відділенні поліції. За словами адвоката Навального, в протоколи про затримання були внесені зміни заднім числом. Навальний також заявив, що не підписував протоколи, копії яких були надані суду.

Крім того, політик закликав всіх затриманих в неділю оскаржити своє затримання. За словами Навального, його організація планує подати скарги на незаконне затримання в Європейський суд з прав людини для того, щоб відсудити компенсацію на користь затриманих.